Tag

Calgary. AB

This project is a 3,500 sqare foot interior space for a client whose work methodology is collaborative, both with their clients and among different creative and production groups in the office. Three other conditions affected the design: the design timeframe was extremely short, the budget was tight, and the exisitng conditions were very irregular. To address these issues, the design was conceived as an autonomous “insertion” into the space, minimizing the interface between new and old and thereby avoiding the typical pitfalls of renovations. Work areas are defined by an undulating ‘amenity wall’, a performative surface within which all building services, from conditioned air to data cabling, are contained. This performative surface conditions all spaces so they may be used in a myriad of ways.

Principal Architect: Marc Boutin, MBAC
Project Designer: Matthew Stanley